Hitta det du söker

Du har klickat dig vidare och nu kommit till sidan där du kan hitta information och länkar om bland annat Profilreklam . Vi hoppas du hittar vad du söker annars är det bara att klicka på Sitemap nedan för att hitta allt på vår hemsida samlat på en och samma plats.

Kategorier

Bloggar inom Profilreklam

Bloggfakta

Sociala medier är ett samlingsbegrepp för många olika webbplatser och tjänster på internet, men kan beskrivas som mötesplatser där användarna kan bygga upp sitt eget innehåll, skapa kontakter och bilda nätverk med andra. Ibland benämns det också webb 2.0.

Ordet blogg kommer från engelskan och är en förkortning av ”webblog” som skulle kunna översättas med loggbok eller dagbok på internet. Företeelsen att skriva och publicera sin dagbok på nätet dök upp i slutet av 1990-talet och slog igenom i Sverige runt år 2005.

Flertalet bloggar har också karaktären av personliga dagböcker, men det är bara ett av många användningsområden för en blogg. Idag, år 2010, finns bloggar knutna till yrken, branscher eller organisationer och de drivs ofta som ett samarbete mellan flera personer. Till exempel upptäcker allt fler lärare fördelar med bloggen som pedagogiskt verktyg och använder den i projekt med sina elever.